Zoznam štúdií o priaznivých účinkoch mladého jačmeňa.
- Enzymes and Enzyme Therapy. Cichoke, Anthony J., D.C. New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1994
- Green Barley Essence. MUDr. Yoshihide Hagiwara, New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1986
- The Purification Prescription. Hendler, Sheldon, Saul, MUDr., Ph.D New York: William Morrow&Co., Inc., 1991
- Amber Waves of Grain. Jack, Alex a Gale. New York: Japan Publications, Inc., 1992
- Výživa & chiroprax. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN
- Možnosti potlačenia aterosklerózy pomocou flavonoidov izolovaných zo zelených výhonkov jačmeňa. Takashi Miyake, Yoshihide Hagiwara, Hideaki Hagiwara,Takayuki Shibamoto
- Zdraviu prospešné účinky 2″-0-glykosylisovitexinu. Dr. Shibamoto, marec 1999
- Biochemický a biologický výskum výťažku z mladých jačmenných výhonkov. Alan L. Goldstein Washington, D.C.
- The Complete Book of Juicing, Michael T. Murray, Rocklin, CA: Prima Publishing, 1992
- Antioxidative Activity of an Isoflavonoid, 2″-0-Glykosylisovitexin Isolated from Green Barley Leaves, Kitta K, Hagiwara Y, Shibamoto T, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40 (10): 1843-1845 Oct 1992
- Edible plant extracts modulate macrophage activity and bacterial mutagenesis. Benjamin Lau, T. Yamasaki, Intl Clin. Nutr. Rev. 12(3), 1992
- Wheat Grass Nature’s Finest Medicine, Steve Meyerowitz