Zelený jačmeň (MLADÝ JAČMEŇ) je pestovaný organickou cestou, tj. zásadne bez použitia pesticídov a herbicídov. Mladé listy jačmeňa sú zberané v dobe, kedy dosahujú 20 až 25 centimetrov, keďže v tejto prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pri dĺžke 40 cm už výťažnosť látok výrazne klesá. Jačmeň sa pestuje spoločne s lucernou na viac ako 1100 hektároch panenskej pôdy, na ploche bývalého sladkovodného jazera v Utahu.

Tisíce rokov dochádzalo k splachovaniu minerálnych látok z okolitých hôr do jazera. Zároveň sa usadzovali organické zvyšky. Po vyschnutí jazera ležala pôda ako úhor stovky rokov v polopúštnej krajine. Dnes je obrábaná šetrným rotačným spôsobom. Lucerna sa pestuje s jačmeňom striedavo, v súbežných pruhoch preto, aby v krajine nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra zbavená života. Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý prirodzene zvýši obsah chlorofylu v listoch jačmeňa. Vyššia nadmorská výška prispieva k vysokému obsahu bielkovín. Každoročné striedanie plodín a pestovania v pôde bohatej na minerály zaisťuje výživnú hodnotu úrody.

Výrobný proces zeleného jačmeňa a testy kvality

Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší iba pri teplote 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášokna prípravu živej šťavy jemnej chuti. Spracovateľský proces umožňuje získať „živú“ zelenú šťavu – skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a je to dosiaľ najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamžiku zberu cez vylisovanie, vysušenie do vákuového zabalenia suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, ale po rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku. Prášok udržujte v úplnom suchu, pri izbovej teplote a v tme. Jeho záručná doba je dva roky.