MAITAKE huba je veľká huba, ktorú poznajú domáci v Severnej Amerike, Európe a Japonsku. Japonský názov „Maitake“ doslova znamená „tancujúci huba“. To je tiež označovaná anglickým názvom „sliepky lesa“, pretože jeho podstatnej veľkosti a jedinečným tvarom.

Ako to funguje?

MAITAKE huby preukázali protirakovinové účinky v laboratórnych štúdiách. Výskum prebieha a neustále sa testujú ich protirakovinové účinky u ľudí.

MAITAKE je huba, ktorá bola tradične používaná v Japonsku a v Číne ako súčasť stravy. Taktiež bola používaná na liečbu diabetu a hypertenzie. Rovnako ako aj ostatné liečivé huby aj Maitake obsahuje komplexný cukor nazývaný beta-glukán. V laboratórnych a v klinických štúdiách, Maitake extrakt bol schopný stimulovať rôzne bunky a faktory v imunitnom systéme. Štúdie na zvieratách ukazujú, že spomaľuje rast niektorých nádorov a znižuje hladinu cukru v krvi.

Použitie

MAITAKE huba sa používa na liečbu:

Poraďte sa s lekárom, ak:

Zdravie a výhody Maitake húb

Maitake huby boli používané ako liek v Japonsku už po celé stáročia – ľudia verili, že napomáhajú k podpore dlhovekosti. Výskum zdravotných účinkov Maitake začali v Japonsku v roku 1980 a teraz sú sledované v Spojených štátoch. Maitake obsahujú liečivé polysacharidy (veľa molekúl cukru spojených dohromady, aby vytvorili jednu veľkú molekulu) s názvom beta glukán.

Rakovina

Maitake D-frakcie môžu napomôcť pri útoku na rakovinové bunky a môže napomôcť zmierniť veľa vedľajších účinkov chemoterapie. Štúdie v 1997 Annals of New York akadémie vied zistil, že Maitake D-frakcie pomohli zabrániť šíreniu rakovinových nádorov prsníka u myší a štúdie v júni 2011 uverejnené v Journal of Medicinal Food zistili, že Maitake D-frakcie pomohli viesť k smrti buniek karcinómu prsníka. FEB / 03 1996 Townsend list pre lekárov a pacientov hlásil, že „Maitake huby veľmi dobre účinkovali proti leukémii, rakovine žalúdka a rakovine kostí“ taktiež sa uvádza, že Maitake D-frakcie napomohli poskytnúť úľavu od nevoľnosti a vypadávaniu vlasov spojených s chemoterapiou.

Nedávno publikovaná štúdia v Cancer, imunológia, imunoterapia v októbri 2010 ukázala, že Maitake huby inhibujú rakovinu hrubého čreva.

The American Cancer Society hovorí: „Je potrebné viac vedecky rozobrať navrhnuté štúdie na užitočnosť húb Maitake v prevencii či liečbe rakoviny.“ Niekoľko štúdií na ľuďoch aj v súčasnej dobe prebiehajú.

Imunita

Štúdie z roku 1995 v Annals of New York akadémie vied zistili, že Maitake D-frakcie výrazne posilňujú imunitný systém u ľudí s rakovinou pečene a s rakovinou prsníka. Ďalej štúdia publikovaná v lete 2004 Journal of Medicinal Food zistila, že Maitake D-frakcie aktivujú imunitné bunky a môžu napomáhať aj v boji proti infekcii.

Cukrovka, regulácia hladiny glukózy

Ľudia s cukrovkou typu 2, môžu mať prospech z MAITAKE húb, ktoré môžu napomôcť regulovať hladinu glukózy v krvi a napomôžu k zníženiu inzulínovej rezistencie.

Štúdia zverejnená v apríli 2007 vo vydaní Journal of Pharmacy and Pharmacology ukázala, že MT-alfa-glukán, ďalší polysacharid nájdený v Maitake hubách, znížujú hladiny inzulínu a glukózy v krvi hlavne nalačno.

Vzhľadom k tomu, že Maitake huba môže znižovať hladinu cukru v krvi, mali by ste byť opatrní pri užívaní Maitake húb ak užívate lieky na cukrovku.

Pomoc pre srdce

Mnoho lekárov v Japonsku používa MAITAKE huby na zníženie krvného tlaku a hladiny lipidov v krvi – sú to dva kľúčové rizikové faktory kardiovaskulárnych ochorení. Okrem toho štúdie uverejnené v októbri 2011, vo vydaní Journal of poľnohospodárskej a potravinárskej chémie ukázali, že Maitake huby – extrakt suplementácia znižuje hladinu cholesterolu v pečeni.