„CHLORELLA PYRENOIDOSA je smaragdový džbánok pretekajúci energiou Zeme, Slnka a Vody. Táto riasa o veľkosti červenej krvinky je vitálny a neuveriteľne prispôsobivý organizmus. Je to krásne zelená bunka kypiaca životom. Je obdarená práve týmito vlastnosťami, ktorých sa dnešnému unavenému svetu nedostáva. Pravidelným užívaním jej vlastnosti postupne získavame.“
( japonský liečiteľ Mirohito )
História chlorelly
Chlorellu skúmali renomované inštitúcie (Carnegiho inštitút, Rockefellerova nadácia, NASA, ČAV, …), pretože je nutrične hodnotnou potravinou s očistnými schopnosťami. Chlorella nás sýti a lieči zároveň. Náš organizmus je zložený približne zo 70 biliónov buniek. Každá bunka, rovnako ako celý organizmus potrebuje hodnotnú stravu a dokonalé vylučovanie. Všetky bunky túžia po mladosti a kráse. Chlorella bunky sýti a čistí zároveň. V roku 1890 ju pre vedu objavil mikrobiológ M. W. Beijernick. V päťdesiatych rokoch vedecký svet chlorellu skúmal ako prípadný zdroj potravy (ČAV, NASA, …). Očistné schopnosti skúmalo predovšetkým Japonsko, národ trpiaci rádioaktívnou toxicitou. Chlorellu z dôvodov „vnútornej hygieny“ užívajú milióny Japoncov (7 000 000 ľudí denne). Tchajwanský časopis pre lekárske vedy píše: „CHLORELLA PYRENOIDOSA je vhodná ako potravina, ale aj k liečbe a prevencii chorôb.“
Príbeh chlorelly pyrenoidosy
Výrobcom suroviny produktu je spoločnosť TaiwanChlorella. Je to najväčší a najskúsenejší producent chlorelly na svete. Bola založená v roku 1964 pod záštitou starostu mesta Taipei – Huang Chi-Juia, ktorý pozval lekárov a podnikateľov, aby mu pomohli založiť prvú spoločnosť na svete zaoberajúcu sa výhradne produkciou chlorelly. Od roku 1965 spoločnosť technicky spolupracuje s japonskou spoločnosťou vedenou dr. Takezom, odborníkom na chlorellu. 30 rokov TaiwanChlorella určuje kvalitatívny štandard vo výrobe chlorelly pyrenoidosy a žiadnou inou výrobnou iniciatívou sa nezaoberá. Preto vývojovu kapacitu upína k udržaniu vodcovského kvalitatívneho postavenia na svete. Už 20 rokov drží štátne vyznamenanie „výborný vývozca“. TaiwanChlorella svoje produkty netestuje len vo svojich moderných laboratóriách . Pretože ich dodáva najnáročnejším zákazníkom, necháva produkty kontrolovať v renomovaných nezávislých laboratóriách (Japan Food Laboratories). Pôvodná farma sa nachádza na Tchaj-wanu, u mesta Taipei. V roku 1982 bola postavená nová farma v Lungchunu (južný Tchaj-wan). Tá zaberá plochu 26 000 metrov štvorcových a jej výrobná kapacita je 180 ton. Pretože si rozvinutý japonský trh žiada najkvalitnejšiu chlorellu, bola výrobná kapacita vyčerpaná. Preto vznikla tretia výrobná farma. Tá bola po dlhom hľadaní založená vo Wanninu na ostrove Hai-Nan. Tento bez-priemyslový, tropický a nádherný ostrov ponúka ideálne podmienky. Hai-Nan splňuje predpoklady pre dokonalý rast. Intenzívny svit, priezračná voda, čistý vzduch – to je dokonalý pokrm pre našu riasu. Jedine v ideálnom prostredí možno vyprodukovať najvyššiu kvalitu. Rozloha farmy je 540 000 metrov štvorcových a zahŕňa 16 kultivačných nádrží o priemere 40 metrov. Jej produkcia je cez 300 ton ročne. V budúcnosti si dopyt po najkvalitnejšom produkte vyžiada stavbu 120 kultivačných nádrží. Tak sa Wannin sám o sebe stane najväčším závodom pre výrobu chlorelly na svete.