Lekár raz povedal: „Rakovina je závažné ochorenie, ale nie je to fatálne. Pacienti majú dobrú šancu sa zotaviť.“ Toto tvrdenie vzniklo na základe našich najnovších údajov z výskumu, takže je to možné. Prestížny japonský lekár, Dr. Fukui Morishige, MD, PhD., sa v súčasnej dobe zaoberá výskumom úlohy REISHI pri „liečbe“ rakoviny.
Je výskumným pracovníkom Linus Pauling Institute of Science & Medicine. Je to americký inštitút, ktorý bol najviac ocenený Nobelovou cenou a tiež zohral dôležitú úlohu v lekárskych odboroch v Európe, rovnako je to jediný japonský úrad, ktorý zamestnáva medzinárodnú skupinu na výskum rakoviny. Nižšie je jeho reč o pozitívnych účinkoch REISHI.
Som chirurg 37 rokov a vykonal som mnoho operácií. Mal som veľký záujem o chirurgiu najmä, keď som bol mladý, ale postupne sa začali objavovať otázky. Vždy som mal pocit, že ideálne by bolo vyvolať u ľudí v sebe prirodzenú imunitnú silu, ktorá by odolala útokom rakovinových buniek. Ako chirurg som mal nezpočetné množstvo príležitostí na stretnutie s prípadmi rakoviny. Určite stále platí, že kľúčom k pozitívnej liečbe rakoviny je jej včasné odhalenie, ktoré sa ľahšie povie, ako urobí. Jeden zo sto prípadov by bolo považované za veľmi dobré percento, keby tomu tak bolo.
Dnes je trend pravidelných lekárskych fyzických prehliadok a to je veľmi dobrý spôsob, ako včas odhaliť rakovinové ochorenie, ale musíme si uvedomiť, že človek nemôže nechať bez povšimnutia svoju ostražitosť len preto, že nebola zistená rakovina v čase zdravotnej prehliadky. Ľudia majú často podozrenie, že sa lekári mýlia vo svojich diagnózach lebo rakovina bola zistená v neskoršom štádiu a termíne. Táto predstava je nesprávna, pretože existuje veľa neobjavených prípadov, dokonca s pravidelnými mesačnými kontrolami. Napríklad v prípade rakoviny typu *penetrácie žalúdka. Tento typ je jedným z najťažšie odhaliteľným typom rakovinového ochorenia a predstavujú asi 25% prípadov.
Prevencia je rovnako veľmi dôležitá. Je lepšie použiť preventívne opatrenia v prípade rakoviny, ale neexistujú žiadne prednastavené metódy. Ako som uviedol, môže sa stať, že ani na prevenciu sa nedá vždy spoľahnúť . Jedna z najlepších metód proti rakovine v súčasnej dobe je Reishi. Nevedel som o jej úžasných účinkoch. Dozvedel som sa ich až potom, ako som ju použil a bol som naozaj prekvapený. Počas mojej praxe som dosiahol vynikajúce výsledky pomocou Reishi, buď v užívaní ako prevencie pred rakovinou, alebo v priebehu liečby. Už skôr som narazil na pacientov a ich príbuzných, ktorí chválili prednosti a účinky Reishi na ich organizmus. Ja ako lekár som si zo začiatku myslel, že by Reishi mohla mať aj vplyv na niektoré typy chronických ochorení, ale o vplyve na liečbu rakoviny, to musí byť určite prehnané.
REISHI má skutočne veľké účinky, čo potvrdzujú aj ďalšie štúdie. V júni 1986, 39-ročná žena prišla za mnou s rakovinou pľúc a komplikáciami hrudnej steny – membrány. Bolo jej povedané, že nemôže byť liečená v žiadnej z nemocníc. Odišla v beznádejnom stave. Po návrate domov, jej manžel sám od seba začal podávať svoju Reishi, ktorú kedysi dostal od svojho priateľa ako darček na dobré zdravie. Po mojom vyšetrení spomínanej ženy, som bol prekvapený svojimzistením: pred 6 mesiacmi mala opuch v hrudnej dutine, sekundárne na rakovinu a teraz symptóm úplne zmizol. Pre človeka, ktorý už bol v beznádeji a v podstate čakal na smrť sa tu objavila znovu nádej pre život – je to neuveriteľné. Žena trvala na tom, že to bol výsledok liečby jej manžela, ktorý ju liečil s Reishi. Edém sa vyčerpal a zmizol, kým nádor rakoviny zostal. Pre hrubý výpočet tento pacient použil asi 4 gramy Reishi v podstate každý deň a to bola celkom vysoká dávka. Ďalej som sa podujal na prieskumnú operáciu pomocou špeciálnej zmrazenej techniky, iba ktorou bolo možné vykonávať takúto operáciu hrudníka. Pri pohľade na magnetickú rezonanciu, neboli nájdené žiadne rakovinové bunky. Len zjazvené tkanivá boli badateľné, ale boli odlišné od rakovinových buniek. Urobil som biopsiu v pľúcnom tkanive na zistenie malignity, ale boli stabilné.
Ďalší prípad sa týkal dieťaťa s vrodenou rakovinou pečene. Mal jednu operáciu, keď mu bolo 5 rokov a neskôr mu odstránili metastázy z tenkého čreva. Ošetrujúci lekár mal pocit, že sa pacientov stav blížil ku koncu liečby. Chlapcovi rodičia priniesli pacienta domov a začali mu podávať Reishi cez NG sondu (nasogastrickou sondou). Chlapec prišiel ku mne, keď mal deväť rokov a ja som bol schopný odhaliť prípadné ochorenie. Na výsledkoch CT sa nič nachádzalo. Vrodená rakovina pečene je forma karcinómu mladistvých a bol som dosť prekvapený, že sa pacient zotavil po niekoľkých pravidelných požitiach niekoľkých gramov Reishi počas niekoľkých mesiacoch. On pokračoval naďalej s 2 g Reishi denne, ako v prevencii. Dokonca aj ten chlapec vedel, že bez Reishi by už dnes nemusel žiť. Spomenutý karcinóm je zvyčajne fatálny, ale potom čo tento pacient zostal živý a zdravý, bez fyzického ochorenia je to naozaj úžasné. Táto skutočnosť si vyžiadala nové hodnotenie z mojej strany.
Keď sa človek uzdraví tým, že podstúpi inú liečbu – užívaním REISHI je zrejmé, že Reishi si zaslúži ďalší výskum. Vybavil som sa veľkým množstvom Reishi od renomovanej chemickej spoločnosti v Japonsku. Začal som ju podávať svojim pacientom v mega dávkach v kombinácii s vitamínom C. Počas jedného roka asi 500 kilogramov Reishi extraktu (na výrobu extraktu bolo použité cca 6000 kg huby Reishi) bolo použité na liečbu mojich pacientov. Zaujímavý fakt, ktorý sa objavil počas mojej liečby je, že užívanie väčšieho množstva extraktu Reishi (t.j. niekoľko gramov a viac denne), v kombinácii s vitamínom C dosiahol ešte lepšie výsledky. Okrem toho, veľa pozorovaní potvrdilo, že pacienti s nádorovými ochorením sú všeobecne citlivejší na takmer všetky druhy iných ochorení vzhľadom na ich zníženú odolnosť organizmu – oslabenú imunitu. Avšak potom, čo boli pacient liečený s Reishi, komplikácie spôsobené týmito možnými ďalšími ochoreniami vzhľadom k slabej imunite boli znížené na maximálne možné riziko a pacientovi už ďalšie riziko nehrozilo. Náhodne vybratým pacientom s rakovinou som nasadil užívanie extraktu Reishi a porovnával som výsledky s kontrolnou skupinou pacientov s inými ochoreniami, napríklad artritídou, reumou, chronickou bronchitídou, hepatitídou atď…. to znamená, že s ľudmi so zníženou odolnosťou organizmu voči chorobám. Immunologické skúšky určili úroveň odolnosti organizmu. Zistili sme, že po požití extraktu Reishi, hladina IgA, IgG, IgM sa zvýšili. To jednoznačne dokazuje, že Reishi zvyšuje úroveň odolnosti organizmu – zvyšuje a posilňuje imunitu. V tejto dobe mám 140 pacientov s rakovinou. Všetci majú rakovinu – metastázy okrem 6 s rakovinou prsníka a 60 sú hospitalizovaní. Zamerali sme sa na týchto pacientov s rakovinou. Až do dnešného dňa (na jar roku 1988) som testoval asi 300 pacientov u z ktorých u väčšiny došlo k pozitívnym zmenám.
Prečo REISHI vlastne pôsobí proti rakovine?
Sú to hlavne polysacharidy a glukány, ktoré obsahuje huba Reishi v prírodnej forme. Matka príroda opäť ukazuje svoju silu. Než uvediem nejaké príklady, rád by som odhalil tajomstvo, prečo Reishi je tak efektívna pri liečbe rakoviny. Celkový záver o účinkoch Reishi na liečbu rakoviny nie je ešte celkom v súčasnej dobe objasnený a klinicky potvrdený – keby tomu tak bolo – konečne by bol nájdený liek na rakovinu. Posledné zdravotnícke výskumy a testy zistili, že polysacharidy v REISHI sú účinné v potláčaní rakovinových buniek. Japonskí vedci boli prví, ktorí prišli s týmto objavom. Možno to má niečo spoločné aj s tým, že táto krajina využíva bylinnú medicínu v liečbe chorôb dlhé roky a vedie intenzívne výskumy na polysacharidy a glukány. Táto skutočnosť je uznaná v Severnej Amerike a ďalej sa čaká na výsledky z týchto japonských výskumov.
Prečo sú polysacharidy v Reishi účinné pri liečbe rakoviny:
Polysacharidy sa skladajú z veľkého počtu molekulárnych komponentov – až milióny atómov, a to sťažuje ich vstrebávanie do tela systému človeka. Tak, aby sa uľahčilo vstrebávanie, musí sa použiť Vitamín C. Vitamín C uľahčuje Reishi jej vstrebateľnosť ľudským organizmom a tým vlastne znásobuje jej účinok. Polysacharidy sú prevedené do oligoglukánov, ktoré majú nízky molekulový počet a môžu byť ľahko absorbované ľudským telom. To striedavo stimuluje makrofágy, ktoré spúšťajú imunitný systém v našom tele. „MACRO“ znamená veľký. Tento typ bunky môže pohltiť cudzorodé organizmy. Nie sú aktívne, keď naše telo funguje normálne, ale v prítomnosti cudzích organizmov (napríklad baktérie), sa stávajú veľmi aktívne v útoku bakteriálnych cudzích častíc. Biele krvinky v krvnom riečisku tvoria počiatočnú obranu proti ochoreniu, ale sú neúčinné v chronických prípadoch alebo malígne typoch ochoreniach. V tejto dobe sa lymfocyty stávajú druhou líniou obrany. Makrofágy sú schopné zmiesť cudzie organizmy a tým ničiť rakovinové bunky v tomto procese. Pod mikroskopom sú makrofágy pozorované ako ich jedna desatina veľkosti nádorovej bunky má silu zničiť tú druhú. Z toho môžeme pochopiť ich aktivity v ľudskom tele. Avšak makrofágy nemôžu byť ľahko aktivované. Zistili sme, že práve agregované atómy sú zodpovedné za túto aktiváciu makrofágov. Úžasné na tom je, že Reishi obsahuje látku na výrobu týchto agregovaných atómov.
REISHI – vysokomolekulárne polysacharidy som odporučil staršiemu pacientovi s vysokým krvným tlakom, aby vyskúšal účinky Reishi. Povedal som mu, že je to určite nič zlého a že sa uskutočňujú práve výskymu na účinok Reishi v tejto dobe. Fakt je, že Reishi taktiež znižuje krvný tlak. Tento pacient však ostal na svojej úrovni krvného tlaku po užití Reishi čo ho neuspokojilo. Po mojom návrhu, aby v ďalšom užívaní pokračoval s vitamínom C spolu s Reishi, jeho krvný tlak klesol na prijateľnú úroveň. Dôvodom je, ako už bolo uvedené skôr, Reishi obsahuje až milión atómov a nemôžu byť ľahko absorbované do tela. Preto, by ju mal každý užívať v kombinácii s vitamínom C.
Pred sedemnástimi rokmi som robil výskum na schopnosti vitamínu C k rozbitiu polysacharidov. V tej dobe som bol zamestnaný metódou viskozity. Umiestnením Vitamínu C do polysacharidovej látky, došlo k poklesu počtu molekulárnych polysacharidov ktorý je indikovaný poklesom viskozity. Tento fakt potvrdzuje schopnosť vitamínu C rozpúšťať polysacharidy. Pokusy na zvieratách ukázali, že všetky formy cukru môžu byť absorbované, ale práve naopak u človeka je to opačne – prečo? To má nejakú súvislosť s vitamínom C. Ľudské telo nedokáže vyrobiť vitamín C, zatiaľ čo zvieratá áno. To je dôvod, prečo musíme spojiť príjem vitamínu C s užívaním Reishi. Nové lekárske poznatky ukazujú, že nie je nič zlé na užívaní vysokých dávok vitamínu C denne.
Dr. Linus Pauling, ktorý je teraz vo svojich 80 rokoch – príjme 12g vitamínu C denne a na svoju vitalitu ako prevenciu užíva extrakt REISHI, čo môže značne prispievať k jeho dobrému zdraviu a pohode.
(preklad článku publikovaného japonským lekárom Dr. Fukui MORISHIKE ,PdD., v zahraničných médiách, v texte tohto článku sa mohli vyskytnúť malé nezrovnalosti vyplývajúce z prekladu)